‘Moordverdachte was werkzaam in Dolderse kliniek’

De verdachte van de moord op (en het wegmaken van het lijk) van zijn partner Miranda Zitman was beveiliger in de forensische kliniek in Den Dolder, de lokatie waar de moordenaar van Anne Faber verbleef, zo heeft het Algemeen Dagblad uitgevonden.

Altrecht

Bart B. (56) is drie weken geleden aangehouden nadat stoffelijke resten van het lichaam van Zitman werden gevonden in de tuin van haar woning in Soest. De romp die in januari is ontdekt in een koffer in het water van de Zuider IJdijk in Amsterdam was van haar.

Uit het onderzoek van het AD blijkt dat B. op dat moment werkzaam was bij Met WA, een beveiligingsbedrijf dat voortkomt uit Altrecht, een grote GGZ-instelling in de regio Utrecht. Bart B. kwam in augustus 2017 in dienst bij dat bedrijf en werkte in Den Dolder in een forensisch psychiatrische kliniek waar gestoorde personen die veroordeeld zijn voor een (zwaar) strafbaar feit in behandeling waren. Michael P., die momenteel terechtstaat voor de moord op Anne Faber, verbleef in die kliniek.

B. werkte ook in het Willem Arntsz Huis in Utrecht. Dat is een gesloten kliniek voor zware psychiatrische gevallen.

Aardig

B. stond volgens het AD op de werkvloer bekend als intelligent en flamboyant. In september 2018 werd hij leidinggevende van alle teammanagers in de regio Utrecht. Een woordvoerder van Met WA benadrukt dat B. op non-actief is gesteld toen bekend werd dat hij verdachte is. Collega’s zouden verbijsterd zijn over de verdenking.