Moordverdachte zet kapitale villa te koop

Een van de twee kapitale villa’s van de Eindhovense zakenman Marcel van Hout is te koop gezet door zijn ex-vrouw. Het pand, met onder andere bioscoopzaal, autolift en welnessgedeelte, moet 4.750.000 euro opbrengen. Van Hout werd in november 2017 doodgeschoten. Zijn ex-vrouw Jouhara A. wordt verdacht van betrokkenheid. 

A. is twee maal gearresteerd, maar is nu op vrije voeten. Justitie beschouwt haar nog wel als verdachte.

Plas bloed

Jouhara A., Eindhovense van Marokkaanse afkomst, vond haar ex-man in een plas bloed in de keuken van zijn villa in het Belgische Neerpelt. De twee waren al een tijdje uit elkaar, maar gingen nog goed met elkaar om. De vrouw was naar de woning gegaan, omdat Van Hout niet op zijn werk was verschenen. Ongeveer een maand na de moord werd Jouhara A. gearresteerd. Ook werd klusjesman Roger C. (47) aangehouden. C. deed ook wel chauffeurswerk voor Marcel van Hout, die eigenaar was van een bedrijf dat onder andere handelde in bouwmachines. C. heeft bekend dat hij op de avond van de moord bij Van Hout op bezoek was, maar ontkent betrokkenheid bij de dood van de zakenman. Roger C. zit in tegenstelling tot Jouhara A. nog wel vast.

Ganzenpas

De villa aan de Ganzenpas in Neerpelt, België die nu te koop staat, is niet de woning waarin Marcel van Hout werd doodgeschoten, zo schrijft Het Belang van Limburg. Er zijn nu vijf Nederlanders vermoord die in het villawijkje Grote Heide woonden. Ook de vermoorde Amsterdammer Sam Klepper en Hagenaar Marco Eijk woonden op de Grote Heide in Neerpelt. Ook Robert Sengers behoorde tot die entourage, hij werd in 2004 vermoord bij een restaurant in Esbeek.