Ex dode Nederlander op vrije voeten gesteld (UPDATE)

De rechtbank in Belgisch Limburg heeft de 45-jarige ex-vrouw van de gedode Nederlander Marcel van Hout onder voorwaarden in vrijheid gesteld. De hechtenis van de mannelijke verdachte, klusjesman Roger C. (47), is dinsdag verlengd.

Twee kogels

Marcel van Hout (51) is op 22 november dood gevonden in zijn villa in Neerpelt (België). Er zijn voor zover bekend twee verdachten in de zaak.

De ex-vriendin van de zakenman zou degene zijn geweest die Van Hout heeft aangetroffen. Het Nieuwsblad schrijft: ‘De Eindhovense van Marokkaanse afkomst vond de succesvolle zakenman dood in de keuken, in een grote plas bloed. Hij kreeg twee kogels in het lichaam, één in het hoofd’. Volgens Het Nieuwsblad ontkennen de twee betrokkenheid.

Van Hout was de eigenaar van een bedrijf dat handelt in bouwmachines en aannemersmaterieel.

Camera’s

De ex-vriendin had eerder een kledingwinkel, een schoonheidssalon en een zonnestudio. De politie zou haar ervan verdenken de moord te hebben aangestuurd. Er waren verschillende camera’s in en om de villa aanwezig. Daarop is geen onbekende verdachte te zien. De politie zou daarom vermoeden dat Van Hout de dader of daders zelf heeft binnen gelaten.

In 2011 werd de nu verdachte ex in huis vastgebonden en beroofd.