Moordzaak Ida Klijnstra heropend

Het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 52-jarige Ida Klijnstra op 23 juni 2008 is heropend. Dat hebben politie en Openbaar Ministerie (OM) bekend gemaakt. De zaak is sinds 2010 nog wel door enkele rechercheurs onderzocht, maar niet meer door een heel team. Er is nu opnieuw dna-materiaal naar het NFI verzonden en er worden nieuwe getuigen gehoord.

Het levenloze lichaam van Ida Klijnstra werd op maandag 23 juni 2008 rond 17.30 uur in haar woning aan Franke Deddenstraat in het Friese dorp De Blesse aangetroffen. Zij werd gevonden door haar man en dochter, die op dat moment thuis kwamen. Sporen wezen uit dat de vrouw door vuurwapengeweld om het leven was gebracht.

Een verdachte, die volgens de politie op een of andere manier betrokken was bij de moord op Ida Klijnstra, heeft zichzelf vier dagen na de moord door zijn hoofd geschoten toen een arrestatieteam zijn huis binnenviel. 

Volgens het OM is er nu genoeg aanleiding om de zaak weer te heropenen. Er zullen nieuwe getuigen worden gehoord en ‘oude’ getuigen worden opnieuw benaderd. Ook is er aangetroffen dna-materiaal opnieuw naar het NFI verzonden.