Moszkowicz heeft geldschieter voor Donald G.

Bram Moszkowicz heeft een suikeroom gevonden die de schuld van 35.000 euro aan ex-cliënt Donald G. gaat betalen. De voormalig advocaat verzet zich niet langer tegen de claim van D. De rechtbank bepaalde in november 2014 al dat Moszkowicz het geld terug moet betalen. ‘Het geld zal worden betaald, maar niet door mij’, zegt Moszkowicz nu.

Dat schrijft De Telegraaf. Moszkowicz wil niet zeggen wie het bedrag gaat betalen, en of het om een schenking of een lening gaat. Eerder sprong Gorden al in de bres voor de voormalig advocaat. Toen dreigde Gabriël Meijers, die Moszkowicz bijstond in tuchtrechtprocedures, bezittingen van Moszkowicz te veilen. Er stond nog een rekening van 15 duizend euro open.

Twee leningen

Moszkowicz leende het geld van Donald G. tussen 2008 en 2009. In eerste instantie leende de voormalig advocaat 25 duizend euro waarmee hij zijn personeel wilde betalen. Toen die lening niet werd terugbetaald, beloofde Moszkowicz dat het bedrag zou worden afgelost als het kantoor aan de Herengracht zou zijn verkocht.

Later leende G. Moszkowicz nog eens 10 duizend euro. Dat zou Moszkowicz voor een ziekenhuisbehandeling nodig hebben gehad. In juni 2009 werd het pand aan de Herengracht verkocht voor ruim 2,5 miljoen euro, maar Moszkowicz betaalde G. ondanks de belofte niets terug.

Moszkowicz in beroep

Daarop schakelde G. een advocaat in om het geld terug te krijgen. Moszkowicz reageerde niet op een aangetekende brief en deed niets met de aanmaningen, waarna G. naar de rechter stapte. Die gaf G. in 2014 gelijk, maar Moszkowicz tekende beroep aan. Moszkowicz kwam een aantal maanden geleden niet opdagen bij een verhoor, en laat nu het beroep vallen.

Zie ook:

‘Moszkowicz had meerdere problemen’