Moszkowicz moet lening Donald G. terugbetalen

Bram Moszkowicz heeft 35.000 euro van voormalig cliënt Donald G. geleend, en moet die terugbetalen. De rechtbank van Amsterdam stelde Donald G., die een procedure tegen de voormalig advocaat aanspande, in het gelijk. Moszkowicz leende twee keer geld van G. maar betaalde nooit terug.

Moszkowicz zegt zelf geen geld te hebben geleend van Donald G., een bekende crimineel die onder meer wordt genoemd in het onderzoek naar de liquidatie op Willem Endstra.

G. heeft een heel ander verhaal. Moszkowicz zou in 2008 dringend om geld verlegen hebben gezeten om zijn personeel te kunnen betalen, schrijft De Telegraaf zaterdag. Hij leende toen 25.000 euro van G. Moszkowicz beloofde later het geld terug te betalen als zijn kantoor aan de Herengracht in Amsterdam zou zijn verkocht.

2,6 miljoen voor kantoorpand

Daarna leende G. nog eens 10.000 euro uit aan Moszkowicz, voor een dure ziekenhuisbehandeling. Ook die zou de voormalig advocaat terugbetalen zodra het kantoor was verkocht. Maar in juni werd het pand daadwerkelijk verkocht voor 2,6 miljoen euro, maar G. heeft nog geen geld teruggekregen.

G. sprak daarop af dat Moszkowicz per maand 5000 euro af zou lossen. Dat werd later verlaagd tot 2000; ten slotte bleek dat Moszkowicz niet meer dan 1000 euro per maand kwijt kon. De voormalig advocaat zou daarop niet op aanmaningen en een aangetekende brief hebben gereageerd.

G. mag beslag leggen

Nu de rechter heeft besloten dat Moszkowicz alsnog moet betalen, kan er een deurwaarder komen om beslag te leggen op spullen in zijn huurappartement aan de Amstel. Wanneer dat gebeurt, kan door G. worden bepaald, ook als Moszkowicz in hoger beroep gaat.

Eerder liet advocaat Gabriel Meijers al beslag leggen op dure spullen van Moszkowicz, omdat hij een rekening van 15.000 euro niet heeft betaald. De advocaat van G. zegt niets te weten over inkomsten van de voormalig advocaat. ‘Ik zie wel dat hij dingen doet, dus er is kennelijk sprake van een inkomen’, zegt hij in de krant.