Motief doodsteken Pool nog onduidelijk

Waarom de inmiddels overleden Pool Jan Majdanski afgelopen weekend bij een homo-ontmoetingsplaats in het Amsterdamse Oosterpark is neergestoken is nog niet helder. De politie zoekt uit of hij is neergestoken om zijn geaardheid of na een mogelijke ontmoeting daar, of dat het gaat om een beroving.

Capuchon

Uit Opsporing Verzocht blijkt dat evenmin duidelijk is hoeveel mensen er bij die aanval op Jan Majdanski betrokken waren. Eerder dacht de politie dat er vier aanvallers waren. De politie heeft een getuige gesproken die vertelde dat hij iemand in het zwart gekleed met een capuchon bij het slachtoffer heeft zien wegrennen. Maar in de hectiek heeft de politie de gegevens van die getuige niet genoteerd, terwijl ze daar graag verder mee zouden willen spreken. Deze getuige wordt opgeroepen om zich opnieuw te melden.

Homoseksuelen

De politie denkt dat er bezoekers van de mannen-ontmoetingsplek meer weten maar misschien uit angst toen direct zijn gevlucht. De politie heeft een dringend beroep op hen gedaan om toch hun verhaal te doen. De politie heeft een aparte afdeling van homoseksuelen bij de politie waar dat eventueel kan: Roze in Blauw.

Ook hoopt de politie op andere getuigen die rond 21.00 vrijdagavond iets afwijkends hebben gezien. De politie wil ook heel graag meer over hem te weten komen, bijvoorbeeld om uit te sluiten dat de aanval om iets persoonlijks ging.