Slachtoffer steekincident Amsterdam overleden (UPDATE)

De man die vrijdagavond in het Amsterdamse Oosterpark werd beroofd en neergestoken is die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. Het slachtoffer is een 33-jarige Oost-Europeaan die in Rotterdam verbleef.

De man raakte rond 21.00 in het park op een homo-ontmoetingsplaats zeer ernstig gewond nadat hij een aantal keer werd gestoken. Hij was bij aantreffen niet meer aanspreekbaar.

Slachtoffer was in Kalverstraat

Rechercheurs hebben achterhaald dat het slachtoffer in een winkel in de omgeving van de Kalverstraat iets heeft gekocht. Hij staat op de videobeelden van bewakingscamera’s. Op deze beelden heeft het slachtoffer een bril op die hij in het Oosterpark niet droeg. De politie houdt er rekening mee dat bij de straatroof vier verdachten betrokken kunnen zijn.

Afgesloten

Het Oosterpark is vrijdagnacht en een gedeelte van zaterdag afgesloten geweest voor onderzoek. Politiemensen hebben ruim drie uur, op linie, het gehele park op sporen en voorwerpen doorzocht. De rechercheurs gaan op dit moment uit van een uit de hand gelopen beroving. Op het stoffelijk overschot zal autopsie verricht worden om de feitelijke doodsoorzaak vast te stellen. De politie vraagt mensen die informatie hebben zich te melden. Om wie het gaat, heeft de politie nog niet kunnen achterhalen.

Volgens de politie heeft het uitbrengen van foto’s via regionale media cruciale informatie opgeleverd over de identiteit. Het onderzoek naar de daders gaat verder.