Motorclubs nemen afscheid vermoorde jongetje

De negenjarige Jaden die anderhalve week geleden in Duitsland werd vermoord door Marcel Hesse is gisteren begraven. Ongeveer duizend mensen namen afscheid van het jongetje. Onder hen honderden leden van motorclubs als Bandidos, No Surrender, Hells Angels en Nomads. De stiefvader van Jaden is lid van de Bandidos uit Essen. 

Jaden werd begraven op het kerkhof van Herne, het stadje waar het jongetje met tientallen messteken werd vermoord. De opkomst was zo massaal dat vele aanwezigen buiten de poort van de begraafplaats moesten blijven. Via een geluidsinstallatie waren de toespraken voor iedereen te volgen.

Nederland

Volgens de priester die de ter aardebestelling leidde was Jaden met zijn stiefvader en moeder onlangs nog voor een lang weekend in Nederland geweest en hadden ze daar een gelukkige tijd gehad. Overigens was er gisteren tijdens de begrafenis nog een Nederlands tintje: er waren verschillende leden van No Surrender Holland aanwezig. 

Een lid van de motorclub Freeway Rider tegen de Duitse media over de opvallende aanwezigheid van de mc’s die elkaar regelmatig naar het leven staan: ‘In colors gescheiden, maar in deze zaak verenigd’.

Bij de begrafenis was ook Frank Hanebuth aanwezig. Hanebuth, een bekend bordeelexploitant, leidde jarenlang de Hells Angels in Hannover.