Nederlander opgepakt in Marbella

In Spanje heeft de Guardia Civil in samenwerking met de Belgische federale politie afgelopen week een Nederlander aangehouden die wordt verdacht van witwassen van cocaïnegeld. Hij zou deel uit maken van een netwerk dat werd aangestuurd door de vice-president van de Hells Angels in Antwerpen.

Marbella

In 2013 heeft de Belgische politie samenwerking gezocht met de Spaanse autoriteiten in het onderzoek naar de groep die in de havens van Antwerpen en Rotterdam cocaïne uithaalde voor verschillende groepen maar ook zelf invoerde. De Nederlander, die woonde in Marbella, zou hebben zorg gedragen voor het witwassen van de opbrengst. Daarmee zouden ook weer nieuwe cocaïnetransporten zijn gefinancierd. In België zijn in het onderzoek eerder al 13 mensen opgepakt.

Diamanten

De Nederlander woonde volgens Spaanse media in een bijzonder luxueuze woning. Tegen zijn buren zou hij hebben gezegd te handelen in luxe-auto’s, exclusieve juwelen en diamanten. In zijn woning heeft de Guardia Civil administratie in beslag genomen. In de jachthaven van Puerto Banús is een motorjacht aan de ketting gelegd.