Na slordig parkeren weer achter de deur (UPDATE)

Eén van de verdachten in de grote cocaïnezaak van onderzoek 26Riesling is door eigen toedoen vorige week weer in hechtenis genomen na aanhoudend slordig parkeren. Zijn hechtenis was door de rechtbank Amsterdam geschorst tot aan de uitspraak. Maar toen de officier van justitie vorige week vrijdag zes jaar tegen hem eiste zat hij alweer binnen.

Invalidenparkeerplaats

De man parkeerde zijn auto vorige week pontificaal op een invalidenparkeerplaats recht voor de rechtbank. De volgende dag parkeerde de verdachte opnieuw voor de deur van de rechtbank op dezelfde invalidenparkeerplaats. Hij kreeg vorige week twee keer een forse boete (telkens 370,00 euro) voor deze overtreding, aldus een goed ingevoerde bron tegen Crimesite.

Naam en kenteken

Kennelijk besloot een ijverige ambtenaar na de tweede keer kenteken en naam te checken in de systemen. Het rijbewisj van de man bleek te zijn ingenomen en hij mocht dus helemaal geen auto rijden. Hij pleegde daarmee geen overtreding maar een misdrijf. En dat werd gemeld aan justitie en de rechtbank.

Omdat hij onder “algemene voorwaarden” was geschorst oordeelde de rechtbank dat hij één van zijn schorsingsvoorwaarden had overtreden: hij mocht namelijk geen misdrijven plegen. Hij werd direct weer in hechtenis genomen.

De verdachte blijft dus in ieder geval een paar jaar binnen, mits hij tenminste een onvoorwaardelijke celstraf in de cocaïnezaak krijgt. De uitspraak is volgende week.