Naoufal F. niet op borgtocht vrij (VIDEO)

Dublin District Court heeft de vrijlating met een borgsom van Naoufal (“Noffel”) F. (36) geweigerd. F. wordt verdacht van zes feiten, onder meer voor bezit van valse identiteitspapieren en voor bezit van een kleine hoeveelheid soft drugs.

F. is deze week aangehouden in een appartement dat behoort aan de Kinahan-clan. Hij heeft tegen rechtbank noch politie een verklaring afgelegd. Zijn advocaat heeft voor de rechtbank gezegd dat zijn client betwist dat de in het appartement gevonden dure horloges aan hem toebehoren. Overigens schrijven Ierse media dat de huur van het appartement in Baggot Street 2.900 euro per maand was. F. werd door een speciale gewapende eenheid van de Gardaí naar de rechtbank gebracht.

De rechter wees het verzoek om borg af en wees ook F.’s verzoek om kosteloze rechtsbijstand af met de opmerking dat F. kennelijk ‘een vermogend man’ is.

Advocaat Inez Weski heeft aan De Telegraaf laten weten dat voorzover bekend de aanhouding niet is gebeurd op verzoek van de Nederlandse autoriteiten.