Nederlander (50) na voetbalfinale doodgestoken bij Spaanse bar (UPDATE)

Een 50-jarige Nederlander is woensdagnacht doodgestoken voor een bar in de populaire badplaats Torremolinos aan de Spaanse Costa del Sol. Het incident gebeurde na de finale van de Conference League tussen AS Roma en Feyenoord. Dat melden Spaanse media.

Het incident vond plaats bij de Heineken Corner, een bar in de wijk La Carihuela. Aangezien het etablissement wordt gerund door Nederlanders en Feyenoord speelde, zat de bar vol met voornamelijk Nederlandse klanten.

Ruzie

Volgens de kroeguitbater begon een 57-jarige Nederlandse man, een vaste klant van de zaak die al jaren in Torremolinos woont, net na middernacht enkele jonge meisjes lastig te vallen. Een van de Nederlandse klanten, de inmiddels overleden Cees van Dijk, sprak de man aan op zijn gedrag.

Machete

Er ontstond een handgemeen, waarna de op zijn gedrag aangesproken vaste klant werd verzocht de zaak te verlaten. Het werd rustiger en ongeveer 20 minuten later ging Cees van Dijk de bar uit om te roken. Daar zag hij dat de man met wie hij zojuist ruzie had aan de overkant van de weg stond met een machete in zijn hand.

Er brak opnieuw een gevecht uit, waarbij het slachtoffer in zijn buik werd gestoken. Hij slaagde er nog in om terug naar de bar te strompelen, maar zakte al snel in elkaar. Toen de ambulance arriveerde was hij al overleden.

Gevlucht

De dader sloeg op de vlucht en werd achtervolgd door de bareigenaar en een van zijn familieleden. Agenten van de Nationale Politie waren snel ter plaatse en benaderden hem. Daarop liet hij zijn kapmes vallen en probeerde opnieuw te vluchten, maar hij werd opgepakt door de politie.

De machete is in beslag genomen en de 57-jarige Nederlander zit vast op het politiebureau van Torremolinos, van waaruit hij binnenkort voor de rechter zal worden gebracht.

Frequente bezoeker

Buurtbewoners zeggen dat ook het Nederlandse slachtoffer uit oorspronkelijk Rotterdam een frequente bezoeker was van het café. Hij woonde in Benidorm. ‘Vroeger ging hij elke week. Hij speelde veel biljart’, aldus buurtbewoners.

Er is een onderzoek gaande door de Spaanse Nationale Politie, die beveiligingscamera’s in de omgeving heeft opgevraagd om de omstandigheden rond de dood van het slachtoffer vast te stellen.