Nederlander gepakt die op Europe’s Most Wanted-lijst stond

De politie heeft eerder deze week de 26-jarige Melvin M. (foto) aangehouden. Net als zijn tweelingbroer Kevin stond hij op Europe’s Most Wanted-lijst. Kevin M. werd eerder dit jaar al opgepakt. De broers worden verdacht van de moord op hun oom Stuart Markiet, wiens stoffelijk overschot op 22 april 2015 werd gevonden. 

De 41-jarige Stuart Markiet verdween in april 2015 toen hij op de fiets van huis vertrok in Schiedam-Oost. Twee weken later werd zijn lichaam gevonden in het water van de Nieuwe Waterweg bij Rozenburg, vlakbij Rotterdam. De opvallende witte fiets van Stuart, vader van drie kinderen, werd op de Schieweg in Rotterdam gevonden. De tweeling was onvindbaar nadat een 28-jarige Rotterdammer, vermoedelijk ook een familielid, was aangehouden. Wegens gebrek aan bewijs moest deze man worden vrijgelaten.

Aangetrouwde familie

Kevin M. stond in augustus voor de rechter tijdens een pro forma-zitting. Hij ontkent dat hij Stuart Markiet om het leven heeft gebracht. Kevin wijst aangetrouwde familie aan als de werkelijke daders.