‘Amsterdammer gezocht om liquidatie in Marbella’ (UPDATE)

De Nederlander die volgens de Spaanse politie verdachte is voor de liquidatie dinsdagavond in Marbella is volgens Het Parool Jeffrey S. (29). Spaanse media berichtten donderdagochtend al dat de politie op zoek zou zijn naar een ‘Nederlandse huurmoordenaar’.

Maskers

De man is kennelijk goed bekend bij de Spaanse autoriteiten en zou als ‘gevaarlijk’ bekend staan. Het is 29-jarige man van 1,80 lang, met een baard, van Arabische afkomst. Hij is één van de verdachten want er waren twee mannen die de liquidatie op de Fransman in Cabopino uitvoerden. De twee waren in een blauwe auto aan het wachten op het slachtoffer. Toen deze arriveerde in zijn auto stapten ze uit, liepen naar hem toe en begonnen te schieten. De twee droegen maskers.

Calahonda

Volgens Het Parool is S. een vriend van de tot levenslang veroordeelde Omar Lkhorf en afkomstig van de oostelikje eilanden in het centrum van Amsterdam. Vorig jaar werden S. en anderen gearresteerd in Calahonda voor betrokkenheid bij een, dubbele liquidatie: op de Colombiaan Anderson Celis en diens eveneens Colombiaanse vriendin in augustus 2016 in Mijas, in Zuid-Spanje. Hij is niet voor die zaak vervolgd. Hicham M. is samen met Lkhorf veroordeeld tot levenslang voor liquidaties.