‘Nederlander martelde peuter in Cambodja’ (UPDATE)

Cambodjaanse media melden dat er in dat land een 53-jarige Nederlander wordt verdacht van het martelen en filmen van peuters. Er is in ieder geval één video waarop te zien is hoe een naakt 2-jarig jongetje onder meer elektrische schokken krijgt toegediend. Zie UPDATE hier.

Plantages

De Nederlander Stefan S. – alias Ly Heng – wordt ook verdacht van het deelnemen aan het verkrachten van deze peuter. Hij zit bij de politie vast voor verhoor. Hij zou video’s hebben verspreid met hulp van twee Cambodjaanse medeverdachten. S. bezit plantages samen met zijn Vietnamese vriend. De moeder van het jongetje was werkzaam op een plantage. De Vietnamese vriend was naar Vietnam uitgeweken, hij is daar later aangehouden. Hij zou de peuter daadwerkelijk hebben verkracht.

Ontwikkelingsorganisatie

Stefan S. is eigenaar van een bedrijf dat Kamkav dat een cacaoplantage in de provincie Mondolkiri en een palmsuikerplantage in Kompong Cham bezit. Het hoofd van de Child Protection Unit, een ontwikkelingsorganisatie die meedoet aan het onderzoek wilde niet bevestigen dat er meerdere kinderen slachtoffer zijn geworden.