‘Nee man’ wij zijn geen criminele motorclub’

Nadat de politie twee motorclubs uit de buurt van Eindhoven in het Eindhovens Dagblad ‘crimineel’ noemde ontkennen twee leiders van deze clubs donderdag deze aantijging in het ED.

Kroeg

Het gaat om Sama Sama en Plomo o Plata. Volgens de politie vindt er door de harde aanpak van de grote MC’s een versplintering plaats en groeit het aantal leden en het aantal kleine criminele clubs.

De twee clubs willen zich distantiëren van het beeld dat ze een criminele achtergrond hebben. Sacha Batlajar uit Geldrop is president van Sama Sama (48 leden). Hij zegt in het ED met de club vaak samen te komen in een kroeg in Venray: ‘daar hebben we met de gemeente afspraken over gemaakt. We zitten met de burgemeester en de politie om de tafel en wij overleggen zelfs onze ledenlijst.’ Sommige leden hebben overigens wel een strafblad.

Crew

Eindhovenaar Dennis van Eekelen is vicepresident van Plomo o Plata (15 leden). Hij zegt dat zijn club zich geen motorclub noemt maar een “crew”: ‘we rijden niet eens motor en werken allemaal voor ons geld.’ Dat er iemand in No Surrender-kleding op een feestje was geweest, en met leden op de foto werd gezet, zegt niks, aldus Van Eekelen, ‘ik ken die jongen al heel lang. Dan ga je toch niet zeggen dat hij niet op een feestje mag komen?’