Oude bekende van Gwenette Martha opgepakt in Alicante (VIDEO)

Dennis M., een oude bekende van Gwenette Martha, is in Spanje gearresteerd bij de politie-actie waarbij een internationale groep verdachten werd opgepakt. M. heeft eerder kort vastgezeten voor betrokkenheid bij de dood van Souhail Laachir, maar werd daarvoor niet vervolgd. 

De arrestatie van M. in Spanje wordt gemeld door Panorama.

Hypermodern

Dennis M. zou de leider zijn van de internationale bende die een serie hypermoderne wietkwekerijen exploiteerde. De groep huurde in het plaatsje San Vicente del Raspeig, in de buurt van Alicante, vijf luxe villa’s. Daar woonden de verdachten met hun familie maar er waren ook wietplantages aangelegd. De planten werden online in de gaten gehouden en verzorgd.

Dennis M. verbleef al langere tijd in Spanje. Hij werd daarom via een videoverbinding gehoord tijdens de zaak tegen Surailie I., die tot 15 jaar cel veroordeeld is voor het doodschieten van Souhail Laachir. De 26-jarige Marokkaan werd in mei 2013 in het Scheepvaartmuseum doodgeschoten aan de rand van de dansvloer tijdens een Waterfrontfeest.

Hitman van Gwenette

Dennis M. werd eerder verdacht van betrokkenheid bij wietkwekerijen in Spanje. Benouaf A. heeft tijdens het hoger beroep van de Staatsliedenbuurt-zaak Dennis M. aangewezen als hitman van Gwenette Martha. M. is samen met Martha ook veroordeeld voor de bedreiging van docent Gerard Meesters in november 2002. De onschuldige Meesters werd 4 dagen later doodgeschoten in de deur van zijn huis door de Brit Daniel Sowerby. Die zit daarvoor een levenslange celstraf uit. Meesters werd doodgeschoten omdat zijn zus een partij hasj zou hebben geript van een Engelse misdaadorganisatie.

Dubbelspel

Dani, de broer van Dennis M., wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Enneas Lomp. Ook Dani M. behoorde tot het netwerk van Gwenette Martha, net als slachtoffer Eaneas Lomp. De recherche gaat er nu van uit dat M. dubbelspel speelde en Lomp in de val heeft gelokt. Ook is het mogelijk dat Dani M. zijn vriend liet doden omdat die teveel wist.

Hieronder beelden van de arrestatie van onder andere Dennis M.