Vermoedelijke schutter levenloos aangetroffen na dood vrouw in Amsterdam (UPDATE5)

In Amsterdam is donderdagmorgen een vrouw neergeschoten. De 47-jarige vrouw is inmiddels overleden. De vermoedelijke schutter, haar buurman, is later ook levenloos aangetroffen in een parkeergarage in de buurt. Het gaat om een 57-jarige man. Hij wordt als verdachte gezien.

door Joost van der Wegen

Foto: de politie is aanwezig, kort nadat een vrouw donderdagmorgen is neergeschoten in de Amsterdamse Wittenstraat (beeld: Inter Visual Studio, Lorenzo Derksen)

Geraakt

De politie meldt dat er donderdagmorgen rond 08.00 een schietpartij heeft plaatsgevonden, waarbij een persoon was geraakt. Dit gebeurde in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West, in de Wittenstraat. De persoon is neergeschoten voor een trapportiek.

De hulpdiensten zijn daarna ter plaatse gekomen. Meerdere ambulances en een trauma-helikopter werden ingezet.

Tegenover Crimesite meldt een omstander dat de politie ter plekke onderling spreekt van ’twee schietpartijen’ die hebben plaatsgevonden. Een zou zijn gebeurd bij een parkeergarage aan de Wittenkade. Dit bericht is nog onbevestigd door de politie. Uit beelden van een fotograaf ter plekke, is inmiddels te zien dat de politie ook bij de ParkBee-parkeergarage ‘Wittenkade’ staat.

De dader lijkt inmiddels ook niet meer te leven. ‘De vermoedelijke schutter is overleden aangetroffen in een parkeergarage aan De Wittenkade’, meldt de politie even na 10.00. Op beide plaatsen delict wordt onderzoek gedaan door recherche en specialistische diensten van de politie.

De politie doet onderzoek bij de parkeergarage aan de Wittenkade

Gevlucht

De verdachte was eerder te voet gevlucht. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.90 meter, met een stevig postuur, aldus de politie. De politie vroeg het publiek 112 te bellen, als de man werd gespot.

Stadszender AT5 meldde uit de mond van een fotojournalist dat het slachtoffer inmiddels overleden is. De zender meldt later op de ochtend dat het slachtoffer een vrouw zou zijn.

De politie bevestigt even voor 09.00 dat de vrouw aan haar verwondingen is overleden en dat ze schotwonden had. In een ruit van een woning bij het portiek waar ze was gevonden, zit een kogelgat.

Ze geeft aan dat er een zogenaamde calamiteitencontainer wordt geplaatst bij de ‘plaats delict’.

AT5 meldt vrijdag dat het slachtoffer de 47-jarige Karin uit Amsterdam is. Ze was moeder van drie kinderen en werkte als verpleegkundig specialist bij het OLVG. Volgens verschillende buurtbewoners zou de man, die haar buurman was, verward zijn geweest. Ook over de toedracht wordt nog niets gemeld.