‘Nico V. opgepakt na invallen’ (UPDATE)

De politie heeft donderdagochtend invallen gedaan in vier panden in Hoorn, Zwaag en Oosterblokker. Dat gebeurt in een financieel onderzoek naar Nico V.., zo melden verschillende media. De Telegraaf meldt dat Nico V. uit Zwaag is opgepakt.

Brand

Het huis van V. in Zwaag is eind vorig jaar in brand gestoken. Getuigen hebben gezien dat twee mannen brandende voorwerpen naar binnen gooiden. Ze ontkwamen op een motor. Elsevier schrijft dat Nico V. ervan wordt verdacht hoofdverdachte te zijn in een grote witwaszaak en justitie ‘probeert koste wat kost te voorkomen’ dat V. via zijn vriendin en haar moeder de verzekeringspenningen opstrijkt voor zijn in brand gestoken kapitale stolpboerderij in Zwaag. De politie zou vermoeden dat V. zijn vriendin en haar moeder gebruikte om crimineel geld wit te wassen. Op papier waren zij eigenaar van de boerderij maar zij hadden nauwelijks inkomsten. Vriendin Melissa B. (42) zou de rietdekker deels cash hebben betaald.

Klepper

Nico V. is een bekende in het milieu van de “Hollandse netwerken”. Hij was een vriend van de in 2000 geliquideerde crimineel Sam Klepper. Om Klepper ‘uit de problemen te helpen’ reed hij eens in acht minuten van Zwaag naar Amsterdam, met een blauw politie-zwaailicht op zijn dak.

V. schoot in 2002 een bezoeker dood in een vol café De Volendammer in Hoorn. Eerst durfde niemand een getuigenverklaring af te leggen, twee vrouwen later wel. V. kreeg tien jaar cel.

In 1990 schoot Nico V. op Bert Bons, deze overleefde het, V. kreeg 2,5 jaar cel. In 1996 werd Yab Yum-portier Bons doodgeschoten voor de deur van de club. Justitie verdacht Nico V. hiervan maar hij werd nooit vervolgd. Hij is wel vervolgd voor zijn vermeende bijdrage aan de mislukte aanslag op Cor van Hout in 2000. In die zaak werd het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard.

Zie ook:

Geen tijd voor onderzoek brand bij Nico V.

Eis drie jaar voor aanrijden Nico V.

De ijskoude Nico V.