Nieuw bewijs in zaak Nijmeegse cafémoord

Op het allerlaatste moment heeft het Openbaar Ministerie in de strafzaak over de dubbele moord in het Nijmeegse café Istanbul, in 2016, nieuw bewijs gepresenteerd tegen de twee hoofdverdachten. De rechtbank heeft het vonnis daarom uitgesteld.

Malvert

Het Openbaar Ministerie had al tegen de broers Björn (38) en Gjordan D. (43) 17 en 15 jaar cel geëist omdat ze op 9 mei 2016 in café Istanbul in winkelcentrum Malvert te Nijmegen de broers Najim (34) en Othman (32) Echargui zouden hebben doodgeschoten. Die laatste twee stonden bekend als gewelddadig. Ze waren waarschijnlijk (onder meer) betrokken bij de dodelijke rip in Ossendrecht, in februari 2016. bekenden van de politie.

Undercoveragent

Nu blijkt dat nog tijdens de behandeling van de strafzaak bij de rechtbank in Arnhem de politie een undercoveragent heeft ingezet. Deze heeft gesproken met een handelaar die zegt dat hij wapens heeft geleverd aan zowel verdachten als slachtoffers.

De rechtbank in Arnhem heeft het verzoek van het Openbaar Ministerie om de zaak voor nader onderzoek uit te stellen gehonoreerd, zo bevestigde een woordvoerder aan Omroep Gelderland.

In de zaak waren al eerder undercovers van de politie ingezet.

Zie voorgaande berichten:

Verdachte Nijmeegse dubbelmoord opnieuw vast (UPDATE)

Verdachte dubbele moord Nijmegen vrij

Verdachten moord Nijmeegse broers langer vast

Dubbele moord in Nijmeegs café (UPDATE)