Nieuwe aanhoudingen voor moord Eaneas Lomp

Hicham M. (23) en Omar Lhkorf (27), worden vervolgd voor de moord op de Amsterdamse crimineel Eaneas Lomp, aldus de politie. De twee staan nu al terecht voor moord op Chahid Yakhlaf, op Oudejaarsdag 2015 in Kerkdriel,

Hitler

Ze zijn dinsdag in de cel aangehouden voor de moord op Lomp, op 7 november 2015 in Krommenie. Vorige week is in Amsterdam de 39-jarige Dani M. gearresteerd in verband met de moord op Lomp.

M. en Lkhorf worden ook verdacht van pogingen tot moord op de Amsterdamse crimineel Nourdine A. alias “Hitler”, op 3 april 2016 in Amsterdam-Nieuw-West en op de Amsterdamse crimineel Samir Z.. Deze “Taba” ontsnapte in februari 2015 aan een aanslag doordat een groepje Amsterdammers door een arrestatieteam werd klemgereden in de Knokkestraat in Amsterdam-Nieuw-West. Deze groep is inmiddels veroordeeld. Omar Lkhorf en Hicham M. zouden deze aanslag hebben uitgelokt. Eén van de in die zaak veroordeelde verdachten is al veroordeeld voor medeplichtigheid aan de poging Chahid Yakhlaf te liquideren, in 2014 in Almere.

Leip

De slachtoffers of doelwitten behoorden steeds tot de groep van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha. Omar Lkhorf is de broer van Youssef Lkhorf, een van de slachtoffers van de dubbelmoord op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Yakhlaf is mogelijk verantwoordelijk voor uitlokking van deze moorden. Omar Lkhorf was volgens de politie uit op wraak.

Volgens Het Parool vormen gekraakte boodschappen uit PGP-telefoons het voornaamste bewijs.  Omar Lkhorf zou met aliassen “Suarez” of “Barça” met M. hebben gecorrespondeerd:

We hebben leip op ze gebosst.

Zou M. hebben geschreven over de schietpartij op Yakhlaf en zijn broer. M. zou hebben geschreven dat ze ‘heel wat waard waren en dat er veel op hun hoofden stond’. Vervolgens zou Omar Lkhorf hebben geïnformeerd wat hij moest betalen. Hicham M.:

Ze waren meer waard dan die aap.

Hiermee zou Eaneas Lomp zijn bedoeld.

Rotje

In andere mailwisselingen wordt gepraat over getallen en prijzen van liquidaties, aldus justitie. Hicham M. zou 70.000 euro willen hebben. ‘Hitters’ krijgen volgens Lkhorf normaal ’tussen de 40 en 50′.

Bij monde van advocaat Sander Janssen van Omar Lkhorf ontkent deze dat hij de telefoons heeft gebruikt die het Openbaar Ministerie aan hem koppelt.

De andere verdachte voor de liquidatie van Yakhlaf is de Rotterdammer Mohamed H. (27 alias Rotje). Hij zou ook hebben deelgenomen aan PGP-gesprekken.