Nieuwe arrestatie om mishandeling Schiedammer

De politie heeft vrijdagmiddag in Rotterdam-West in het onderzoek naar de aangifte van mishandeling door Clement H., een Schiedams lid van No Surrender MC, een 34-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden.

Ontkomen

De politie zegt hen te verdenken van zware mishandeling van deze 41-jarige Schiedammer, op vrijdag 6 mei 2016 na een begrafenis, in een bosgebied in Bergen op Zoom. Op 15 november 2016 zijn in deze  zaak al drie verdachten aangehouden. De 34-jarige man wist op die dag aan zijn arrestatie te ontkomen. De politie verdenkt hem ook van drugs- en wapenbezit. Hij zou op zijn vlucht een tas met kilo’s harddrugs en een vuurwapen op een adres hebben achtergelaten. De eerder aangehouden verdachten zijn een, een 34-jarige Amsterdammer, een 26-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Oss. De Ossenaar wordt ook verdacht van de handel in harddrugs.  De Amsterdammer en de Ossenaar zitten nog vast.

Ziekenhuis

De 41-jarige Clement H. deed bij de politie op dinsdag 10 mei 2016 vanuit het ziekenhuis aangifte van zware mishandeling. Hij vertelde dat hij lid was van Outlaw Motorcycle Gang ‘No Surrender’. Hij verklaarde ook dat hij op vrijdag 6 mei 2016 na de begrafenis van de vader van een clublid in Bergen op Zoom fors was mishandeld. Clubleden namen hem toen in de auto mee naar een bosgebied. Daar werd hij door hen meerdere keren geslagen en geschopt. Daarna werd hij thuis afgezet waarna zijn vriendin hem naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat hij verschillende ernstige verwondingen had, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen.

Hij verklaarde dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad.  De politie heeft na de aangifte van de Schiedammer een verder onderzoek ingesteld. Daarbij ontstond zicht op de vier verdachten.