Nieuwe arrestatie voor liquidatie Wessels

De politie heeft een 32-jarige man uit Breukelen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Jaïr Wessels (foto). Dat meldt Het Parool. De krant vermoedt dat het om de persoon gaat waarvan de politie denkt dat die Wessels naar de parkeerplaats bij station Breukelen heeft gelokt. 

De vermoedelijke schutters zijn vorig jaar al aangehouden. Het zijn de Rotterdamse Arubaan Howard K. (43) en Tony de G. (33) uit Schiedam. De G. was naar Spanje gevlucht, omdat hij vreesde voor zijn leven – zijn naam ging rond in de onderwereld als zou hij betrokken zijn bij de liquidatie van Wessels. De G. zou verklaringen hebben afgelegd tegen de politie. Zo zou hij hebben gezegd dat de liquidatie van Wessels al eerder had moeten plaatsvinden.

Greg R.

De bekende Amsterdamse crimineel Greg R. (69) heeft ook nog kort vastgezeten als verdachte, zo bleek vorige week. Wat precies de verdenking jegens Greg R. is, is niet bekend. Hij zit niet meer vast. R. ontkent iedere betrokkenheid.

Opdrachtgever

Met de verdenkingen van twee schutters en 1 persoon die Wessels zou hebben gelokt, is de politie nu nog op zoek naar de opdrachtgever.

Wessels werd op vrijdag 7 juli 2017 doodgeschoten.