Verdachte liquidatie Wessels vreesde voor leven

De man die in oktober vorig jaar werd opgepakt in Spanje voor mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie van Jaïr Wessels was op de vlucht. De 33-jarige Johannes de G. vreesde voor zijn leven, omdat zijn naam in de onderwereld rond ging als zou hij betrokken zijn bij de liquidatie van Jaïr Wessels (foto), 7 juli 2017 in Breukelen. Dat meldt het AD

Spaanse media berichtten eerder al dat de man die bij de havenstad Cádiz werd aangehouden de schutter zou zijn.

Verklaringen

Volgens het AD heeft De G. verklaringen afgelegd tegenover de politie over de liquidatie van de 30-jarige Wessels, een bekende Amsterdamse crimineel. Dat De G. met het rechercheteam praat is opvallend, omdat verdachten in dergelijke zaken zich meestal beroepen op hun zwijgrecht. Howard K., medeverdachte in de zaak Wessels, doet dat ook: hij wil niets kwijt aan de politie.

Derde verdachte

Vorige maand werd nog een derde verdachte aangehouden in deze zaak. Het zou om een al wat oudere man gaan, die al geruime tijd actief is in het criminele milieu. Waar hij precies van wordt verdacht is nog niet bekend.

Twee nabestaanden van de geliquideerde Jaïr Wessels zijn in november vorig jaar aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Amstelveen en een 28-jarige vrouw uit Amsterdam. De arrestaties gebeurden in het kader van een onderzoek naar de (criminele) erfenis van Wessels. De twee worden verdacht van witwassen. Of zij nog vastzitten is niet bekend.