Nieuwe arrestaties en wapenvondsten in onderzoek naar Brabantse familie R.

De politie heeft maandagmiddag in het onderzoek naar de familie R. uit Oss nieuwe arrestaties verricht. Het gaat om 4 mannen in de leeftijd van 24 tot 57 jaar.

Twee van hen zijn met hun auto in de Zandzuigerstraat in Den Bosch klemgereden door een arrestatieteam, een derde, 34-jarige verdachte werd in zijn huis in Helmond aangehouden en de vierde werd uit zijn auto in Oss gehaald. Op 5 locaties in Oost-Brabant en België vinden momenteel nog doorzoekingen plaats. De 4 arrestanten worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

Zoon Anton

In het kader van operatie Alfa werd vorige week ook al Martien R. (48)opgepakt. Ook zijn zoon Anton (26) en een ander familielid werden toen gearresteerd bij het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Het vorige week opgepakte drietal zou zich hebben bezig gehouden  met grootschalige drugshandel, zwaar geweld, intimidatie,  en vuurwapenbezit.

Belangrijke rol

De politie laat aan BNdestem weten dat het maandag aangehouden viertal een belangrijke rol in de criminele organisatie heeft waar agenten sinds 13 november volop mee bezig zijn. ‘Vanwege de beperkingen kunnen wij ook nu geen nadere details geven over de exacte verdenkingen.’ Ook of er nieuwe acties komen wil de politie niet kwijt: ‘Het is een onderzoek van de lange adem en alles is nauwkeurig door ons gepland.’