Nieuwe getuige tegen Fred Ros

De weduwe van Charles Zwolsman (foto) is door de advocaat van Dino Soerel aangedragen als nieuwe getuige in het Passage-proces. Volgens Scarlet Francini heeft zij van haar man gehoord dat Ros de motor bestuurde bij de liquidatie van Cor van Hout in Amstelveen in 2003.

Door Vincent Verweij & Wim van de Pol

Vierde getuige

Hasjbaron Charles Zwolsman overleed in 2011 tijdens de behandeling van zijn proces. Later werd Francini voor deelname in zijn criminele organisatie veroordeeld tot 3,5 jaar celstraf. Francini woont nu in het Spaanse Alicante waar zij is bezocht door advocaat Leon van Kleef. Ze zegt dat ze in verband met haar slechte gezondheid niet naar Nederland wil komen maar in Spanje wil worden gehoord. Als ze inderdaad getuige wordt dan is zij de vierde getuige uit het criminele milieu, die zegt te hebben gehoord dat Ros zelf betrokken was bij de moord op Van Hout. De anderen zijn Ariën Kaale, Peter La Serpe en Martin Kok.

Compositietekening

Ook zijn er nog twee toevallige voorbijgangers die destijds in Amstelveen ter plaatse waren. Een van hen wees Ros aan in een fotoconfrontatie, de andere stond aan de basis van een compositietekening waarin Ros te herkennen zou zijn. Ros zelf ontkent betrokkenheid bij de moord op Van Hout. Als blijkt dat hij over zijn betrokkenheid bij deze liquidatie gelogen heeft, loopt zijn deal met het Openbaar Ministerie gevaar. (zie ook: Ros stevig verhoord over Van Hout).

Wulfse

Vandaag werd Siem Wulfse, de voormalige portier van nachtclub Powerzone, gehoord bij het Gerechtshof. Hem werd een uitspraak van Arien Kaale voorgehouden, die zegt van Wulfse te hebben gehoord dat Fred Ros en Sjaak Burger bij de liquidatie van Cor van Hout waren betrokken. Wulfse ontkent iets dergelijks tegen Arien Kaale te hebben gezegd. Wulfse kon ook geen duidelijkheid verschaffen over de grote geldbedragen die hij namens Ros moest brengen naar allerlei mensen. Hij dacht dat die voor auto’s bedoeld waren.

Hartpatient

De voormalige ‘sterkste man van Nederland’ is al 15 jaar hartpatient en wil vooral rust: “Ik heb alleen maar ellende gehad van die ‘sterkste man’-titel. Je krijgt allemaal mensen op je af die je eigenlijk niet wilt ontmoeten.” Dino Soerel en Ali Akgun zegt hij niet te kennen. En over Fred Ros: “Nu werkt hij weer met Justitie samen. Ik weet niet wat je moet geloven van die man. Hij praat veel, net als mijn gehandicapte zusje. Dan zeg ik altijd ‘ja is goed’. Dan ben je ervan af”.