Verband Brabantse moorden met Zweekhorst (UPDATE)

Opsporing Verzocht kwam dinsdagavond toch niet met informatie over de moord op Rob Zweekhorst (foto) uit Berkel en Rodenrijs, op 1 januari van het vorig jaar. Dinsdag schreef het Algemeen Dagblad dat in de uitzending naar voren zou komen dat er een verband met twee liquidaties in Noord-Brabant wordt onderzocht.

Brabants/Rotterdams

Het gaat om de moorden Gintas Macionis (37) uit Huijbergen en Rinus Moerer (68) uit Steenbergen. Wat precies de banden zijn is nog niet duidelijk. Volgens het Algemeen Dagblad draait de Rotterdamse politie mee in het onderzoek in Zeeland en West-Brabant. Daarin zou een Brabants/Rotterdamse groep criminelen in beeld zijn. Voor de twee Brabantse moorden zitten drie mannen, uit Zoetermeer, Zierikzee en Vlissingen, vast.

Fruit

Moerer is van oorsprong Rotterdammer. Hij had een bedrijf dat vanuit Costa Rica fruit importeerde en zat een straf uit voor zijn betrokkenheid bij xtc-handel. Hij werd doodgeschoten op straat. Eerder raakte hij gewond bij een aanslag op zijn leven. De Litouwer Macionis handelde in wiet. In zijn huis zijn een flinke som geld en drugs gevonden.

Van den Berg

De politie houdt er rekening mee dat de aanslag op Rob Zweekhorst eigenlijk bedoeld was voor Dennis van den Berg, die vlakbij Zweekhorst woont. De schutter zou zich hebben vergist. Het Algemeen Dagblad schrijft dat Van den Berg (44) zich een dag na de moord op Zweekhorst bij de politie heeft gemeld met de boodschap dat hij het slachtoffer had moeten zijn. Nu spreekt Van den Berg dat ten stelligste tegen. Van de politie kreeg hij vorig jaar overigens te horen dat zijn leven ernstig wordt bedreigd.