Nieuwe verdachte in Eindhovense moord opgepakt

In het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg heeft de politie donderdagochtend een derde verdachte aangehouden. Het is om een 36-jarige man uit het Brabantse Liempde. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Van der Burg.

Mishandeling

Van der Burg is in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april 2015 doodgeschoten bij Hotel Van der Valk in Eindhoven. De nu aangehouden man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van Tommie van der Burg in 2014. In die zaak zijn dinsdagochtend al een 64-jarige man uit Best en een man van 36 uit Oirschot opgepakt en werden wapens gevonden.

Niet gevonden

De 36-jarige man uit Liempde zou eigenlijk dinsdag worden aangehouden, maar werd niet gevonden. Op aandringen van de recherche meldde hij zich donderdagochtend op het politiebureau in Eindhoven, waar hij rond 10.00 werd aangehouden.

In het moordonderzoek hield de politie in mei 2016 al een 44-jarige man en een vrouw van 37 uit Eindhoven aan. Zij zitten nog altijd vast. De Eindhovenaar wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling in 2014. De donderdag aangehouden verdachte wordt, net als de mannen uit Best en Oirschot, vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Nieuwe arrestaties worden nog steeds niet uitgesloten.