Nieuwe verdachte in moordzaak uit 2001

In het onderzoek naar de dood van de 41-jarige Jan van Mosselveld uit Bladel heeft de politie maandag een nieuwe verdachte van betrokkenheid bij diens gewelddadige dood aangehouden. Het is een 34-jarige man uit het Belgische Beringen.

Van Mosselveld is op woensdag 22 augustus 2001 door meerdere schoten om het leven gebracht in zijn huis aan de Antoon Coolenlaan in Bladel, mogelijk bij een ripdeal. Op 14 november hield de Belgische politie in de gevangenis in Hasselt al een 35-jarige Belg aan. Vervolgens werden op 17 november nog twee Belgen uit Beringen gepakt. De man die maandag is aangehouden heeft zich in gezelschap van zijn advocaat op een politiebureau in Eindhoven gemeld.

Advocaat Mark Nillisen, die één van de andere verdachten bijstaat, noemde deze vierde verdachte tegenover Omroep Brabant ‘een getuige’. Hij zou volgens Nillesen in de auto zijn blijven zitten en niet in het huis van Van Mosselveld zijn geweest. Volgens Nillisen is de eerste verdachte die de politie aanhield, in de gevangenis in Hasselt, door een cliënt van hem aangewezen als de schutter.