Deen opgepakt voor Sittardse liquidatiepoging (UPDATE)

Op verzoek van de politie in Limburg hebben de Deense autoriteiten zaterdagmiddag in Ringsted een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de poging liquidatie op Anthy P. (38) op de Bradleystraat in Sittard op 12 september jl.. De verdachte is een man van 28 jaar uit Ringsted.

Denemarken

In het rechercheonderzoek kwam naar voren dat er niet alleen sprake was van informatie en personen uit Nederland maar ook uit andere landen, waaronder Denemarken. Vanaf het moment dat duidelijk was dat er een link was naar Denemarken, is er nauw samengewerkt met de Deense politie en autoriteiten, aldus de politie. Wat de precieze rol en betrokkenheid van de Deen bij de poging liquidatie is geweest, wordt nu verder onderzocht. De verdachte is nu nog in Denemarken. Het is nog niet bekend wanneer hij overgebracht wordt naar Nederland.

Zaterdagochtend

In het onderzoek naar de poging tot liquidatie in het Limburgse Sittard heeft de politie zaterdagochtend rond 06.30 een nieuwe verdachte aangehouden. Het is een man van 36 jaar uit Sittard. In de Bradleystraat werd op 12 september jl. Anthy P. (38) beschoten. Hij raakte ernstig gewond.

Deze man werd gearresteerd in een hotel in de gemeente Sittard-Geleen. Vrijdagmiddag hield het rechercheteam ook al een verdachte aan. Dat was een man van 35 jaar uit Maastricht. Na de aanhouding werd diens woning doorzocht. Daarbij zijn twee vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen.

Meer aanhoudingen

Met de aanhoudingen van deze twee verdachten zegt de politie misschien meer duidelijkheid te verkrijgen over het motief en/of aanleiding van de poging liquidatie in Sittard.

Het onderzoek loopt nog en er volgen waarschijnlijk nog meer aanhoudingen.

Net zoals de verdachte uit Maastricht zit de Sittardenaar in voorlopige hechtenis met beperkingen. Dit betekent dat ook hij geen contact met de buitenwereld mag hebben, alleen maar met zijn advocaat.