Nieuwe verdenking tattoo-verdachten
De Nationale Recherche onderzoekt of relaties van de verdachten die terechtstaan in de zaak van de aanslag op Marlon Dalfour in 2009 te maken hebben met de verdwijning van een verdachte in een cocaïne-onderzoek. Dat bleek tijdens een zitting voor de rechtbank van Rotterdam deze week in de zaak tegen Mario M. en medeverdachten die terechtstaan voor de import van 124 kilo cocaïne in de haven van Rotterdam.
Donderdag dient in de beveiligde rechtbank van Amsterdam-Osdorp een pro forma-zitting in de tattoo-zaak. Zeker twee van de drie verdachten van de moordpoging op Marlon Dalfour zullen, in tegenstelling tot eerdere zittingen acte de présence geven. De verdachten zijn de broers Cor en Brian P. en Jeroen “Henk” S. Een vierde verdachte Evert S. is voortvluchtig. Marlon Dalfour werd in augustus 2009 beschoten maar verdedigde zich met een vuurwapen waardoor de liquidatie mislukte. Tot nu toe was bekend dat het viertal verdacht is van de moorden op Onno Kuut, August Adjoeba en de dubbele moord in Leiderdorp op Boneka Belserang en Yassin Chakor.
Het cocaïne-onderzoek tegen Mario M. en zijn medeverdachten is begonnen op anonieme informatie van de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) die binnenkomt vanaf december 2010. In mei 2011 komt er informatie uit het buitenland over een lading cocaïne van 124 kilo cocaïne die in Antwerpen gaat binnenlopen. De recherche constateert dat de groep van M. de cocaïne binnen probeert te halen, hetgeen mislukt omdat de douane de drugs er in Rotterdam al heeft uitgehaald.
Tegelijkertijd loopt er een onderzoek door de Nationale Recherche naar de verdwijning van Nerlinio Greene, die beter bekend is als “Nikke” of “Nekke”. Greene of Nikke is net als de meeste andere verdachten van de groep van Amsterdams-Surinaamse komaf. Nikke is in de tweede helft van 2011 in Nederland van de aardbodem verdwenen.
Volgens de officier van justitie komen in het onderzoek naar de verdwijning – of moord op – Nikke leden uit de groep van de tattoo-verdachten in beeld. Maar er zijn ook verdenkingen in de richting van verdachten uit de groep van Mario M.
Op de zitting van deze week bleek dat het landelijk parket beide zaken heeft samengevoegd nadat de verbanden tussen de twee onderzoeken waren vastgesteld.
Lees eerdere berichten over de tattoo-zaak:
Zoeking in pand tattoo-voortvluchtige Onderzoek zaak Onno Kuut in Leerdam KLPD dregt in moordzaak Kuut (UPDATE) ‘Tattoo-jongens oefenden in Amsterdam’ Tattoo-proces ernstig vertraagd |