NL’ers in Maddie-zaak?

De Britse Metropolitan Police heeft zondagavond twee compositietekeningen getoond van een man die misschien betrokken was bij de verdwijning van Madeleine McCann in 2007 in het Portugese plaatsje Praia da Luz. De politie wil contact met de man maar wat hij precies met de vermissing te maken heeft, is nog niet duidelijk. Scotland Yard zoekt meerdere personen die rond het tijdstip van de ontvoering van het 3-jarige meisje zijn gezien bij het vakantieappartement waar Madeleine en haar ouders verbleven.

Duits of Nederlands

Van twee van hen is vastgesteld dat zij Duits spreken maar er zouden ook Nederlanders bij betrokken kunnen zijn. In het BBC-programma Crimewatch worden maandagavond de foto's opnieuw getoond. Er zal dan ook een reconstructie te zien zijn op basis van de nieuwste onderzoeksgegevens. Door recente ontwikkelingen zijn het tijdspad en de 'geaccepteerde versie van de gebeurtenissen' rondom de verdwijning van Madeleine aanzienlijk veranderd, aldus de politie tegen de BBC. Er zouden 'enorme grote stappen' zijn gezet in het onderzoek. Deze zomer startte het onderzoek opnieuw. Er werd een foto gepubliceerd van Madeleine zoals deze er mogelijk nu uit zal zien.

Rustige straat

De politie hoopt dat tips uit het publiek zullen leiden naar een blanke man in de leeftijd van 20 tot 40 jaar, van gemiddelde lengte en postuur. De tekeningen zijn gemaakt op basis van getuigen, die hebben verklaard de man te hebben gezien op de avond in 2007 waarop het toen 3-jarige Britse meisje in Portugal verdween. Er zijn speculaties in Britse media dat de man gezien zou zijn met Maddie op zijn arm in een rustige straat in de omgeving.

Opsporing Verzocht en ook een Duits opsporingsprogramma gaan deze week over de zaak omdat er veel Nederlanders en Duitsers in Praia da Luz op vakantie waren maar waarschijnlijk ook omdat de verdachten mogelijk Nederlands of Duits zijn.