Noffel en Khalid vrijgesproken van geweldpleging

De bekende Amsterdamse criminelen Naoufal “Noffel” F. (foto) en Khalid J. zijn door de politierechter vrijgesproken van geweldpleging tijdens een wilde vechtpartij in club Jimmy Woo op 5 oktober 2012. Aldus Het Parool.


Naoufal ‘Noffel’ F. (36) en Khalid J. (31) zouden volgens de recherche betrokken zijn in de onderwereldvete in de Marokkaanse onderwereld en werden ooit gerekend tot het kamp van de inmiddels vermoorde Gwenette Martha.

Ongemakkelijk

Over de vechtpartij, waarbij mensen flinke verwondingen opliepen, zijn vele getuigen gehoord. Zowel Khalid J. als Naoufal F. hebben toegegeven present te zijn geweest maar de geweldsfeiten hebben ze ontkend. De rechter kan niet voldoende wijs worden uit de vele getuigenverklaringen. Bovendien heeft de politie steken laten vallen in het onderzoek: camerabeelden werden niet veilig gesteld en getuigen konden op het politiebureau uitgebreid met elkaar overleggen.

De politierechter sprak beide verdachten vrij maar erkende zich ongemakkelijk te voelen.

Justitie had vier maanden cel geeist voor Naoufal F. en drie maanden cel voor Khalid J..

Noffel is twaalf keer veroordeeld en heeft in 2004 al eens tbs gekregen voor een geweldszaak. Hij is door een getuige genoemd als deelnemer aan de schietpartij in de Staatsliedenbuurt, maar is daarvoor niet vervolgd.

Dublin

Naoufal F. wacht in Ierland op zijn overlevering naar Nederland. Dat is voor het witwassen van de tienduizend euro die hij tijdens de vechtpartij bij zich had en het laten maken van een vals paspoort eind 2014. Hij zat eerst in Dublin een straf uit nadat hij daar met valse papieren was gepakt in de woning die aan de beruchte Kinahan-misdaadclan wordt gelinkt.

Khalid J. is  vrijgesproken van het beramen van een liquidatie samen met Gwenette Martha.