Nog een arrestatie in Tilburgse roofmoord

Een arrestatieteam van de politie heeft maandagmorgen een 19-jarige man in zijn woning in Spijkenisse aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op een woning aan de Betuwestraat in Tilburg op dinsdag 15 september waarbij werd de 48-jarige Mick Pitai werd doodgeschoten.

Spijkenisse

Vorige week werden al een 19-jarige Rotterdammer en een 20-jarige jeugdtbs’er uit Spijkenisse hiervoor aangehouden. Zij zijn vrijdag 25 september 2015 door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Er werd door de politie een Team Grootschalig Onderzoek met 15 rechercheurs geformeerd. De vier Tilburgers (26, 38, 47 en 53 jaar) die in de woning aanwezig waren werden die dinsdag net als later op de avond een 31-jarige Tilburger aangehouden. Zij zijn donderdagmiddag 17 september 2015 in vrijheid gesteld.

Sporenonderzoek

De technische recherche verrichtte een sporenonderzoek in de woning. Rechercheurs hebben een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Ook digitaal werd via de sociale media om getuigen gevraagd. Het recherche onderzoek leidde vorige week naar een 19-jarige Rotterdammer en een 20-jarige man uit Spijkenisse. Zij werden woensdag 23 september 2015 aangehouden. Vanmorgen werd met toestemming van de officier van justitie een 19-jarige man uit Spijkenisse gearresteerd. Hij wordt door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.