Nog steeds in Gilmer, West Virginia

Ik heb een lange tijd niets geschreven omdat er van alles door mijn hoofd ging. En als je mensen verliest waar je een goed gevoel bij hebt dan is dat heel erg, vooral omdat je ze niet meer hebt kunnen zien. Mensen worden door een vreselijke ziekte van je weggenomen en vooral voor de nabestaanden is het heel erg en is het gemis groot.

Door Henk Rommy

Ik zit helaas nog steeds in Gilmer en het schiet nog steeds niets op met mijn zaak. 

Ik had heel graag aanwezig geweest bij het beroep van het Passage-proces maar ik denk nog steeds dat ze mij er gewoon niet bij willen hebben. Zo’n belangrijk proces wat heel wat heeft gekost, ik had toch echt wat meer duidelijkheid kunnen scheppen in dit proces.
De straffen die zijn uitgedeeld zijn buiten alle proporties en ik weet zeker dat in het hoger beroep de zaak heel anders beoordeeld zal worden. Dus laten we maar eens afwachten wat deze rechters zullen gaan beslissen.

Gilmer is een medium-security gevangenis. Helaas zit er ook nog geen schot in om mij over te plaatsen naar een inrichting met low-security, ik zit hier een beetje klem. Ik zit echt op een verkeerde plek want ook voor bezoek is het geen pretje om hier naar toe te komen. Ik zit in the middle of nowhere. Maar natuurlijk probeer ik er hier nog steeds het beste van te maken.

Koning

Het goede nieuws wat ik heb vernomen is dat we nu een Koning krijgen. Helaas zal ik hier geen voordeel van hebben hoewel je maar nooit weet wat er uit een onverwachte hoek voor me uit de bus komt rollen.

Ik ben gelukkig wel altijd heel positief ingesteld en dat moet ook wel als je in mijn situatie zit.
Helaas heb ik nooit meer iets van mijn vriend Alex uit Kortenhoef gehoord…zelfs geen kaartje met ‘sorry’. Voor mij is het nog steeds een raadsel waarom hij me dit heeft aangedaan en vraag me af of hij hier totaal geen spijt van heeft na al die jaren. Hij mag zich alsnog melden bij mijn advocaat Mark Teurlings. Alex weet dat ik hier onschuldig zit door hem en misschien dat hij toch nog gewetenswroeging krijgt.

De volgende keer zal ik wat meer schrijven over de situatie hier.

Henk Orlando Rommy

Hier alle berichten over Rommy. Het boek over zijn belevenissen in de Amerikaanse gevangenissen, is verkrijgbaar bij Crimesite en Bol.com.