Nog twee arrestaties voor dodelijke schietpartij Eindhoven

Nog twee arrestaties voor dodelijke schietpartij Eindhoven

Een arrestatieteam heeft deze week opnieuw twee mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij, waarbij zondagavond 23 juni een 41-jarige Eindhovenaar om het leven kwam.

Woensel

Het slachtoffer werd zondagavond rond 19.30 neergeschoten op de Rode Kruislaan in het Eindhovense stadsdeel Woensel. Hij overleed later in het ziekenhuis. De daders gingen er vandoor en de politie startte direct een groot onderzoek naar het incident en de verdachten. Twee 19-jarige Eindhovenaren werden diezelfde avond nog aangehouden.

Via Burgernet meldde de politie op zoek te zijn naar nog twee andere verdachten. Bij de zoekactie werd onder meer een politiehelikopter ingezet.

Langer vast

In loop van deze week werden nog twee verdachten aangehouden: het gaat om een 19-jarige man en 22-jarige man, beiden uit Eindhoven. De drie 19-jarige verdachten zijn vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die heeft beslist dat ze nog zeker twee weken langer vastzitten. De vierde verdachte wordt volgende week voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Conflict

De politie meldt dat het onderzoek naar de aanleiding en achtergronden van de schietpartij onverminderd verder gaat. Eerder werd al duidelijk dat er mogelijk een conflict aan het schietincident voorafging.