Notoire oplichtster weer veroordeeld

Een 25-jarige vrouw uit Diemen is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 12 maanden celstraf waarvan 3 maanden voorwaardelijk voor oplichting via Marktplaats en valsheid in geschrifte. De vrouw, die al vaker was veroordeeld voor oplichting, bood onder meer kaarten voor musicals en concerten aan, maar die werden nooit geleverd.

In een periode van tweeënhalf jaar heeft de 25-jarige Diemense via Marktplaats bijna vijftig personen voor ruim vijfduizend euro opgelicht. De vrouw bood kaartjes aan voor onder meer de Musical ‘Soldaat van Oranje', een concert van Bruno Mars en Lowlands.

De kaarten werden nooit geleverd, maar het geld werd wel door de Diemense geïnd. Daarnaast deed de vrouw zich volgens het Openbaar Ministerie (OM) voor als bonafide verhuurder van een woning en verkoper van kleding. Ook in deze gevallen inde ze geld, maar leverde ze geen woning of kleding.

De vrouw had al meerdere veroordelingen op haar naam staan voor oplichting, diefstal en valsheid in geschrifte. De notoire oplichtster kreeg daarom een zwaardere straf opgelegd.