Naoufel F. wordt via videoverbinding gehoord

Naoufel F., die in Ierland gevangen zit, wordt volgende week via een videoverbinding gehoord als getuige in het hoger beroep van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. De 35-jarige F., ook wel Noffel genoemd, werd op 7 april in Ierland opgepakt omdat hij zich legitimeerde met een vervalst paspoort. 

Justitie heeft het horen van Naoufel F. bevestigd aan De Telegraaf.

Staatsliedenbuurt

F. wordt verband gebracht met verschillende liquidaties. Justitie heeft F. ook beschuldigd van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, maar kreeg het bewijs daarvoor niet rond. F. is ook voor de zaak in de Staatsliedenbuurt nooit voor de rechter gebracht.

Peperdure horloges

F. werd in Dublin aangehouden in een appartement dat in gebruik is bij de beruchte Ierse Kinahan-bende. Er werden bij F. in het appartement drie peperdure horloges aangetroffen, waaronder een Rolex van 35.000,– euro en een Audemars Piguet Royal Oak, ter waarde van 40.000,– euro. Ook vond de Garda meer dan 12.000,– cash in de woning waar F. werd aangehouden. Bij zijn arrestatie liep F. op schoenen die meer dan 800,– euro kosten.

Mogelijk gaan de Ieren F. ook nog vervolgen voor witwassen.