Nu twee minderjarigen vast voor Rotterdamse explosie

Op verdenking van betrokkenheid bij het veroorzaken van een explosie bij een flat op de Sint-Andriesstraat in Rotterdam-Zuid zitten nu twee minderjarige jongens vast. De politie zegt dat er maandagochtend vroeg een 16-jarige is opgepakt.

(Beeld MediaTV)

Ziekenhuis

Half april werd al een 17-jarige Rotterdammer hiervoor aangehouden.

Op 21 februari raakte een bewoonster van de flat op de Sint-Andriesstraat gewond door de ontploffing, en werd enorme schade veroorzaakt. De vrouw moest in een ziekenhuis worden behandeld, maar is inmiddels weer thuis.

Klaarlichte dag

De meeste explosies bij panden gebeuren ’s nachts, maar deze was op klaarlichte dag, iets voor 11.00, in de wijk Bloemhof bij een flat met vier verdiepingen.

Het explosief was afgegaan op de derde etage bij de voordeur van een woning. Op drie verdiepingen zijn er ruiten uit de woningen geslagen. In verband met de schade zijn meerdere huizen ontruimd omdat het niet meer veilig was om daar te verblijven.

De op 18 april aangehouden 17-jarige Rotterdammer is wapenbezit ten laste gelegd. Hij zit nog steeds vast en wordt aanstaande woensdag voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank.