Eis: 15 jaar voor “moord” op kampje

Was het een uit de hand gelopen ruzie of moord? Voor de rechtbank in Den Bosch staat een 42-jarige man (42) uit Sint-Oedenrode terecht voor moord. Hij schoot op 7 juli 2015 op een woonwagenkampje in Sint-Oedenrode Albert Holzken dood. 

Bedreigd

De verslaggever van Omroep Brabant meldt vanuit de rechtbank dat de verdachte heeft gezegd dat hij en zijn familie al maanden werden bedreigd door Holzken, die zou hebben gezegd dat de verdachte en zijn familie zouden moeten vertrekken van het kamp, waar maar enkele wagens staan. Hij zou ook  nog geld schuldig zijn aan Holzken.

15 jaar

Op de bewuste avond was de zoon van de verdachte jarig. De verdachte zou geschoten hebben om zijn familie te beschermen toen hij Holzken zag aankomen. Het Openbaar Ministerie speelt echter van moord omdat duidelijk zou zijn dat de verdachte het slachtoffer achterna was gelopen toen die net in zijn auto was gestapt om weer te vertrekken. Daarvoor zou een ruzie zijn geweest over een oude schuld aan Holzken waarbij de verdachte plotseling een pistool zou hebben getrokken.

Volgens de officier van justitie was er door de verdachte eerder een dreigement geuit. De eis is 15 jaar cel.