OM eist 14 jaar cel voor fatale schietpartij in slijterij

Het Openbaar Ministerie heeft 14 jaar cel geëist tegen de 2 verdachten die betrokken zouden zijn bij de schietpartij waarbij Rayonel Dudley Gabriel (46) om het leven kwam. Gabriel werd op 2 juni vorig jaar doodgeschoten in een slijterij aan de Riederlaan in Rotterdam.

De schietpartij vond plaats nadat het slachtoffer op straat ruzie had gekregen met een 27-jarige man uit het Noord-Hollandse Opperdoes en een 26-jarige Rotterdammer.

Toonbank

Gabriel vluchtte slijterij 010 binnen, maar kon daar niet aan een kogelregen ontsnappen. Ook nadat het slachtoffer zich achter de toonbank probeerde te verschuilen werden er nog kogels op Gabriel afgevuurd. De schietpartij werd op beveiligingscamera’s vastgelegd.

Agenten

Twee agenten die in de buurt aan het werk waren en de schoten hoorden konden de Rotterdammer direct aanhouden, omdat hij net uit de winkel kwam gerend. Enkele dagen later werd de man uit Opperdoes gearresteerd. Hij zou het slachtoffer kort voor de fatale schoten met het vuurwapen hebben bedreigd. 

Het slachtoffer zou een langlopende ruzie hebben gehad met het tweetal. Daarbij zou er al eerder een vuurwapen zijn getrokken. Waar het geschil over zou gaan is niet bekend geworden.