OM eist 20 maanden voor heroïne in brandblussers

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 40-jarige Hagenaar 20 maanden cel geëist. Hij zou brandblussers hebben geprepareerd waarin cocaïne werd gesmokkeld. Twee andere verdachten wachten nog op hun berechting in Duitsland. De drie werden op 6 december vorig jaar aangehouden

De arrestatie van de verdachten vond plaats na een internationaal onderzoek naar een bende die heroïne vanuit Turkije, via Nederland, naar Duitsland zou smokkelen. De verdovende middelen waren verborgen in geprepareerde brandblussers.

Turkse vrachtwagen

Er werden gedurende het onderzoek verschillende partijen heroïne ontdekt. Zo werden in september 2017 in een Turkse vrachtwagen vijf brandblussers met totaal achttien kilo heroïne ontdekt. Later werd opnieuw eenzelfde transport onderschept, dit keer van 16 kilo.

Geobserveerd

Tijdens het onderzoek kwamen twee Hagenaars als verdachten in beeld. Toen zij in Nederland op verzoek van de Duitse autoriteiten werden geobserveerd, bleek dat ze het huis binnen gingen van de 40-jarige verdachte die vandaag in Den Haag terecht stond. De politie zag dat ze meerdere pakketjes en een brandblusser het huis binnen brachten. De twee hoofdverdachten zijn uitgeleverd aan Duitsland.