OM eist 25 jaar cel voor dodelijke ripdeal

Het Openbaar Ministerie heeft vanmiddag 25 jaar gevangenisstraf geëist tegen de 51-jarige Seref C. uit Utrecht. Justitie verdenkt hem ervan Fatma Dikayak (52) en haar 63-jarige vriend Sait Oyunlu te hebben doodgestoken op 6 november 2013. C. werd eerder verdacht van de liquidatie van garagehouder Mahmut Karaman in Valkenswaard, december 2014. 

C. werd daarvoor december vorig jaar vrijgesproken, hoewel zijn telefoons in de buurt waren van de plaats delict in Valkenswaard en ook dna op de kogelhulzen werd gevonden. Wel werd C. veroordeeld voor het in brandsteken van de vluchtauto die was gebruikt bij de moord op Karaman.

Match

Nu eist justitie dus 25 jaar tegen Seref C. voor het doodsteken van Dikayak en Oyunlu in Amsterdam-West. Volgens het OM is een ruzie over drugs de twee fataal geworden. De politie kwam C. op het spoor door een match tussen aangetroffen dna-sporen op de plaats van de steekpartij en een dna-profiel in de databank voor veroordeelden. Het dna van verdachte zat niet alleen op een mes dat een aantal dagen na de steekpartij in een park in de buurt werd gevonden, maar ook op een tas die na het misdrijf in de woning werd aangetroffen. Ook werd op het horloge van C. bloedsporen van beide slachtoffers gevonden.

Straatstenen

De tas die in de woning van de slachtoffers stond, was deels gevuld met straatstenen – wat er volgens het Openbaar Ministerie op zou kunnen duiden dat de ene partij de andere partij wilde oplichten. De officier van justitie in zijn requisitoir: ‘Gelet op alle omstandigheden acht ik het het meest aannemelijke scenario dat verdachte in verband met een drugsdeal naar beide slachtoffers is toegegaan met een deels met stenen gevulde tas. Met andere woorden dat verdachte de boel heeft willen belazeren.’

Seref C. werd eerder ook vervolgd voor witwassen, handel in drugs, heling en bezit van vals geld. 

Lees ook: Seref C. verdacht van dubbele moord Amsterdam en Forse straffen geëist voor liquidatie Karaman.