OM eist 9 jaar en tbs voor doodsteken vrouw

Tegen Lukasz S. (foto), die op 28 februari van dit jaar Corrie van den Brink doodstak op de Croeselaan in Utrecht, heeft het Openbaar Ministerie 9 jaar cel plus tbs geëist. Volgens het OM was er geen sprake van moord, maar wel van doodslag. De advocaat van S. wil geen celstraf, maar alleen tbs-behandeling voor zijn cliënt. 

Enige tijd voordat Corrie van den Brink werd doodgestoken was Lukasz S. gestopt met het slikken van medicijnen. Hij was er mee gestopt vanwege religieuze overwegingen en omdat de pillen zijn libido sterk verminderden.

Psychose

Mogelijk zat S. ten tijde van de steekpartij in een psychose. ‘Ik sliep slecht, hoorde allerlei stemmen in mijn hoofd. Ik wilde niemand doden. Het gebeurde door mijn ziekte’ zei hij vandaag tegen de rechters in Utrecht. Onderzoekers van het Pieter Baan Centrum, die de verdachte onderzochten, konden onvoldoende tot S. doordringen en vrezen voor recidive. S. zat in zijn geboorteland Polen ook al eens  drie jaar in een psychiatrische kliniek na een poging tot doodslag.

Nabestaanden

De moeder en weduwnaar van het slachtoffer lazen in de rechtbank een verklaring voor. ‘Mijn dochters zijn bang om mij ook kwijt te raken. Ze missen hun moeder verschrikkelijk. De impact is enorm. Geen enkele straf is afdoende. Wij krijgen Corrie nooit meer terug.’

Een uitgebreid verslag van de rechtszitting vandaag in het AD.