OM eist celstraf en tbs voor doden Sandra

Het Openbaar Ministerie heeft tegen de 21-jarige Thijs van Z. twee jaar jeugdgevangenis en jeugd-tbs geëist voor het wurgen van zijn vriendin, de achttienjarige Sandra van Duijl. Het misdrijf vond vorig jaar september plaats in een bos bij Enschede. Van Z. had eerder al huilend een bekentenis afgelegd. 

De verdachte en het slachtoffer hadden in september 2015 seks in het bos bij Enschede toen ze ruzie kregen. Van Z. zou in blinde woede met zijn blote handen de keel van het meisje hebben dicht geknepen. Daarna maakte hij een foto van het slachtoffer en smeerde hij haar keel in met modder om zo vingerafdrukken te verbergen.

Vriendin

De ruzie was ontstaan nadat Van Z. berichten van het mobieltje van het slachtoffer had gewist, om te voorkomen dat zij die zou doorsturen aan een vriendin met wie hij ook een relatie had.

Jeugdstraf

Ondanks dat Van Z. volwassen is, eiste officier van justitie Yolanda Oosterhof een jeugdstraf, omdat de man volgens deskundigen een achterstand heeft in zijn sociaal-emotionele ontwikkeling en denkt als iemand van veertien tot zeventien jaar. Ook zou hij verminderd toerekeningsvatbaar zijn.

Eerdere berichten:

Verdachte moord Sandra mogelijk naar Pieter Baan

Verdachte moord Sandra legt bekentenis af