OM eist celstraffen tegen MC-leden om afpersing

Voor de Haarlemse rechtbank heeft de officier van justitie celstraffen van ruim een jaar geëist tegen twee oud-leden van MC Bandidos voor het afpersen van een aspirant-lid van de motorclub. De zaak stamt al uit 2014.

Volgens het Noord-Hollands Dagblad eiste het OM tegen de 43-jarige Heemskerker Hamid M. vijftien maanden cel en tegen en Harold K. (57) uit Broek op Langedijk 229 dagen onvoorwaardelijk en 41 dagen voorwaardelijk. De twee waren kopstukken van het Alkmaarse chapter van de club.

Ze zouden hebben geprobeerd de clubgenoot duizenden euro’s af te persen nadat die te kennen had gegeven uit de motorclub te willen stappen. Hij had op dat moment de status van “hangaround”. Er zijn telefoongesprekken die Hamid M. voerde door de politie afgeluisterd en ook van het vermeende afpersingsslachtoffer. Die vertelde aan anderen onder meer dat hij met ijzeren staven was mishandeld en werd bedreigd.

De verdachten stellen dat er sprake was van openstaande schulden en ontkennen de afpersing. Het zouden voorschotten zijn geweest voor gezamenlijke reizen naar Frankrijk en Italië.

De uitspraak is over twee weken.