OM eist tot 6 jaar cel voor cokesmokkel

Het Openbaar Ministerie heeft tegen twee mannen vier en zes jaar cel geëist. Ze zouden in de dubbele bodem van een container ruim 66 kilo cocaïne hebben verstopt. De lading, afkomstig uit Willemstad (Curaçao), werd in juni van dit jaar door Douaneambtenaren in Antwerpen ontdekt. 

De verdachten zijn een 35-jarige man uit Miami en een 42- jarige man uit Manizales, Colombia. Beiden hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

120 pakken

In de dwarsprofielen van de container waren 120 pakken coke verstopt. Eerst moesten met beitels en koevoeten dekplaten worden verwijderd. In totaal werd 66,5 kilo gevonden dat volgens het OM een straatwaarde vertegenwoordigt van ruim 3,6 miljoen euro.

Loods in Hoofddorp

Omdat op de ladingbrief stond dat de container was bedoeld voor een adres in Hoofddorp, namen de Belgische autoriteiten contact op met Nederland. Het Openbaar Ministerie startte daarop en onderzoek. Uit informatie uit België bleek dat er met een 06-nummer contact over de container werd onderhouden met de haven van Antwerpen. Ook werd de container gevolgd naar een loods in Hoofddorp. Daar werd de Colombiaan aangehouden. De Amerikaanse verdachte werd opgepakt in een hotel in Amsterdam-West. Hij stond op het punt te vertrekken.