OM: gewapende confrontatie voorkomen door arrestatie rappers

Volgens het Openbaar Ministerie in Amsterdam is er dit weekend met de aanhouding van een aantal rappers mogelijk een gewapende confrontatie voorkomen. Afgelopen vrijdag en zaterdag werden drie mensen aangehouden, onder wie de rappers Bigidagoe (Danzel S., 23) en Chivv (Chivon P., 26) en de 25-jarige “Shaquille”. De drie zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Onrust

Het OM zegt te vermoeden dat de drie een conflict hebben over een gestolen ketting. Op basis van informatie en video’s op social media rees de verdenking dat de drie verdachten het conflict gewelddadig wilden oplossen. Het feit dat dit conflict zich ook op social media afspeelt, leidt tot gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving, aldus het Openbaar Ministerie. Daarom monitoren politie en justitie deze digitale kanalen.

Het OM: ‘Gezien de maatschappelijke onrust en de potentiële escalatie waarbij vuurwapengeweld niet wordt geschuwd, hebben politie en het OM besloten om de drie mannen aan te houden. Daarmee is mogelijk een snel oplopend gewapend conflict voorkomen.’

Heengezonden

De drie verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris, die de bewaring van de drie verdachten heeft afgewezen. Er is wel voldoende verdenking, aldus de rechter-commissaris, maar er zijn onvoldoende aanwijzingen om ze langer vast te houden. De drie zijn daarom heengezonden.

Vanuit de gemeente zijn bestuurlijke maatregelen genomen. De drie hebben gebiedsverboden opgelegd gekregen.

Zie ook:

Ook rapper Chivv opgepakt door arrestatieteam in A’dam-Zuidoost (UPDATE)