OM: Giërmo B. verdacht van medeplegen moord Wiersum (UPDATE)

De 36-jarige Giërmo B. uit Almere die woensdag 15 januari voor het eerst voor de rechter moet verschijnen voor de moord op advocaat Derk Wiersum, wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van ‘moord in vereniging’. Eerder meldde het OM dat hij de schutter zou zijn. Dat is nog onduidelijk. B., die begin oktober door een arrestatieteam werd opgepakt in een woning in Amsterdam, wordt verdacht van het medeplegen van de moord.

Neef Taghi

Het Openbaar Ministerie meldde maandag eerder dat B. degene die één of meer schoten op Wiersum (44) heeft afgevuurd, maar later werd dat bericht ingetrokken. Het OM kan nog niet zeggen of B. de schutter is. Ook een neef van de vorige maand in Dubai opgepakte Ridouan Taghi zit vast op verdenking van de moord op Wiersum. Hij hoeft volgende week nog niet voor te komen.

Vier verdachten

De afgelopen maanden werden vier verdachten aangehouden voor de moord op Derk Wiersum op 18 september in Amsterdam-Buitenveldert. De zitting waarbij Giërmo B. op 15 januari terechtstaat vindt plaats in de extra beveiligde Bunker in Amsterdam-Osdorp. Het gaat om een pro-formazitting. De inhoudelijke behandeling dient later.

Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi hoofdverdachte is.